Caretwice

Life is as simple as these three questions:

What do I want?
Why do I want it?
How will I achieve it?

Veel gestelde vragen

Neuro Emotionele Integratie (nei)

Wat is Neuro Emotionele Integratie (NEI)?
 
NEI is een holistische therapie die zich richt op het identificeren en oplossen van emotionele blokkades die kunnen leiden tot fysieke, mentale en emotionele klachten. Door middel van spiertesten en het stimuleren van meridianen wordt de oorzaak van de klachten opgespoord en behandeld.  

Voor welke klachten kan NEI worden ingezet?  

NEI kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten, waaronder stress, angst, depressie, fysieke pijn, slaapproblemen, en nog veel meer. Het richt zich op het herstellen van het evenwicht in het lichaam en het verminderen van spanningen die de gezondheid en het welzijn beïnvloeden.

Is NEI wetenschappelijk onderbouwd? 

Hoewel NEI gebaseerd is op principes uit de toegepaste kinesiologie en de traditionele Chinese geneeskunde, is er nog beperkt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit ervan. Desondanks zijn er veel mensen die baat hebben bij NEI en positieve resultaten ervaren.

Moet ik in NEI geloven voor het effectief is? 

Geloof in NEI is niet noodzakelijk voor de effectiviteit ervan. NEI werkt op een holistische manier door het herstellen van het evenwicht in het lichaam en het vrijmaken van emotionele blokkades, ongeacht iemands overtuigingen.

Is NEI geschikt voor iedereen?
 
NEI is over het algemeen geschikt voor mensen van alle leeftijden. Het kan worden toegepast bij zowel fysieke als emotionele klachten en is veilig en effectief.  

Hoeveel sessies zijn er nodig?  

Het aantal sessies dat nodig is, kan variëren afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Sommige mensen ervaren al verbetering na één sessie, terwijl anderen baat hebben bij een reeks sessies om dieperliggende problemen aan te pakken.

Zijn NEI-sessies vergoed door mijn zorgverzekering? 

Helaas wordt NEI bij Caretwice niet vergoed door zorgverzekeraars. Het kan echter de moeite waard zijn om contact op te nemen met je verzekeraar om te informeren naar eventuele vergoedingsmogelijkheden.

Wat kan ik verwachten na een NEI-sessie? 

Na een NEI-sessie kunnen mensen verschillende reacties ervaren, waaronder een gevoel van ontspanning, verlichting van klachten, en meer emotionele balans. Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en eventuele reacties met je NEI-therapeut te bespreken.

Massage

Wat is het verband tussen massages en het zenuwstelsel?
 
Massages kunnen helpen bij het verminderen van spanning en stress in het lichaam, wat op zijn beurt kan bijdragen aan een gebalanceerd zenuwstelsel. Door het losmaken van gespannen spieren en het bevorderen van ontspanning, kan een massage het zenuwstelsel helpen kalmeren en in balans brengen.

Voor welke klachten kan een massage bijdragen aan zenuwstelselbalans?  

Een massage kan bijdragen aan het verminderen van klachten zoals stress, angst, slaapproblemen, en fysieke spanningen die kunnen voortkomen uit een overactief zenuwstelsel. Door ontspanning te bevorderen en stress te verminderen, kan een massage het zenuwstelsel helpen kalmeren en in balans brengen.

Hoeveel massages zijn er nodig voor merkbare verbetering van zenuwstelselbalans?  

Het aantal massages dat nodig is voor merkbare verbetering van zenuwstelselbalans kan variëren afhankelijk van de individuele behoeften en de ernst van de klachten. Sommige mensen ervaren al verbetering na één massage, terwijl anderen baat hebben bij een reeks massages om dieperliggende spanningen en blokkades aan te pakken.

Wat kan ik verwachten tijdens en na een massage?

Tijdens een massage voor zenuwstelselbalans kun je een gevoel van ontspanning en welzijn ervaren, evenals verlichting van fysieke en emotionele spanningen. Na de massage kun je nog enige tijd naprofiteren van de effecten, zoals een verbeterde slaap, meer energie, en verminderde klachten. Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en eventuele reacties met je masseur te bespreken.

In de stilte van het zenuwstelsel ligt de kracht van jouw
zelfherstellend vermogen.
- Deepak Chopra